Dit jaar was het NK anders dan andere jaren, een dubbele leeftijdsklasse en de begeleiding van het talententeam was nieuw voor mij. Het is een leuke groep, Frank had alles erg goed voor elkaar en ik kan goed met hem overleggen. Op zijn advies heb ik gisteravond niet getraind, maar rust genomen en dat heeft me goed gedaan. We gingen op tijd slapen en ik voelde me fit vanmorgen. In de tent die Frank geregeld had voor onze groep was volop eten en drinken te krijgen, je kon er uitfietsen en voor de ontspanning wat met elkaar kletsen. Nadat de lijsten opgehangen waren en ik de namen zag voelde ik wel even een bank in m’n maag, akelig zware bak…

Ik mocht steeds als 5e kiezen en ging op de 5e plek aan het hek staan naast Wesley en Kevin. Bij het vallen van het hek was ik erg goed weg en ik kon goed versnellen. Toen ik 5e werd achter 4 16 jarigen was ik best tevreden maar wist ook dat er nog meer in zat. Tactisch gezien dacht ik dat het in de 2e manche beter was om op plek 6 te gaan staan. Maar dat viel tegen en ik werd 6e. Dus de 3e manche maar weer op plek 5, de start was niet de beste en nog voor de eerste bult zat ik een half wiel achter de nr 4 en 5 en nam verder geen risico. Gezien de vorige manches was ik niet door en vond dat ook acceptabel. Ik kijk niet teleurstellend terug op dit NK, maar ben eerlijk en het was echt een maat te groot voor mij.

Komend weekend zien we elkaar weer in Orleans, Frankrijk voor een nieuwe ronde; het EK. Gaat waarschijnlijk niet meer opleveren dan weer een paar rondes heel hard fietsen maar uiteraard ga ik er alles aan doen om zover mogelijk te komen.

Sponsored by – BMX-Photos.com