Het indoor EK is achter de rug, positief gezien heb ik niet verkeerd gereden maar moest ik in de kwartfinale helaas afhaken terwijl ik op een halve finale gehoopt had. Woensdag en donderdag konden we samen met Duitsland een paar rondjes trainen.

Vrijdag was de wedstrijd voor de Cruisers, daar zagen we al dat de baan glad was in de bochten. Zaterdag gingen we de wedstrijd van de jeugd t/m 14 jaar bekijken, wat een drama was het. Veel goede rijders die voorop reden gleden een voor een uit in de bochten en vielen over elkaar heen. Het publiek in de hal (veel Fransen) ging enorm over de zeik en begonnen steeds harder te joelen. Ik kneep hem al wel een beetje om zondag te gaan rijden en sliep daar niet beter van. Gelukkig kwam de wedstrijdleiding in actie en bedacht zich om de bochten te gaan bedekken met vloerkleden zodat het uitglijden verholpen was. Dat scheelde wel een stuk en daarmee werd ik iets geruster. Zondagochtend konden we om 8.00 uur trainen, 2 rondjes. In deze training ging ik op het 2e stuk ook nog te ver op het achterwiel en klapte achterover. Mijn voet bleef in het pedaal zitten en dat voelde een beetje pijnlijk. Toch maar verder getraind want ik zag er behalve wat schaafwondjes niet veel aan. De wedstrijd begon om 9.20 uur, ik had er echt zin in.

De eerste manche was mijn start redelijk en kon goed volgen, ik werd 4e maar voelde dat er meer in zat. In manche 2 was ik heel goed weg van de plank , wist hole shot te pakken en te winnen. Dat bedoelde ik! De 3e manche wilde ik dit wederom zo doen, maar doordat ik erg geconcentreerd was en ik op iets reageerde achter mij, ging ik te vroeg weg en duikelde over het hek. 3 tellen later viel het hek en ging de rest er vandoor, ik krabbelde weer op en reed m’n rondje uit, werd 7e maar was toch nog door naar de kwartfinale. Mijn voet bleef pijnlijk, werd wat stijf en belemmerde de eerste slagen bij het wegtrappen behoorlijk. Ik moest vanaf plek 8 starten aan het hek in de kwartfinale, niet meest geschikte plek maar ik had geen andere keus. Mijn start was niet geweldig en kwam ook al meteen in de achterhoede te rijden en daarmee was het EK voor mij gedaan. Na een rit van zo’n 7 uur kwamen rond 23.00 uur thuis en ben ik na een warme douche fijn gaan slapen. En nu weer voor uit kijken naar 26 mei, het WK in Birmingham Engeland, de laatste grote wedstrijd. Goed uitrusten en voorbereiden en dan zien hoe we dan uitkomen.

Sponsored by – BMX-Photos.com