Jesse combiDit keer eens niet op een zondag, maar zaterdag 7 juli was de dag dat de KNWU samen met de NFF een wedstrijd organiseerden voor alle fietscrossers van Nederland.Het werd gehouden in Haaksbergen, mooi dichtbij.

Ik ken deze baan best wel goed, maar was toch wel zenuwachtig. Er zaten wat onbekende rijders in mijn klasse. In de Eigen en Open Klasse waren de manches appeltje-eitje, 1-1-1 om 2-2-2. Omdat de groep best wel groot was, heb ik eerst nog een kwart-finale gefietst in de Eigen Klasse: als 2e gefinished da’s genoeg voor de halve finale.
Beide halve finales kwam ik ook goed door als 3e en 4e en stond ik dus in de finale!

Maar toen…in de hitte van de strijd op de eerste bult, daar ging het mis. Ik werd ingesloten door de andere jongens met iets meer ervaring, en klapte tegen de grond. Mijn heup was geschaafd en mijn duim deed heel zeer. Mensen van de EHBO hielpen me van de baan af en keken of er niks gebroken was. Gelukkig niet, want ik wilde graag die andere finale ook nog fietsen.
Ik had een goede start, maar het fietste niet lekker met zo’n zere duim!
Helaas moest ik de strijd om de 3e plaats (beker) laten lopen,en toen gaf ik de moed op. Met een 7e plaats moest ik het doen. Het heeft wel even geduurd voor ik weer goede zin had…

Sponsored by – BMX-Photos.com