Heiloo 2008 114 (Custom)Op 18 mei heb ik meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap in Heiloo. Omdat ik een dag daarvoor tijdens de laatste finale hard met mijn hoofd tegen de grond kwam, dacht ik dat ik de finale niet zou halen vandaag.

De eerste manche ging ook niet zo lekker, had nog wat schrik voor die eerste bult…
Toch nog als 3e over de streep gegaan. Tweede manche ging al wat beter, lag op het laatst zelfs 2e,
maar door een foutje op de laatse bult verloor ik deze plek en werd weer 3e.
Nadat ik in de derde manche ook weer 3e werd, was mijn plek voor de halve finale in ieder geval zeker.

Die halve finale was het erop of eronder, de tegenstanders waren geen watjes…
Ik had een goede start en lag al snel 4e, dit moest ik zien vast te houden! Maar tot ieders verbazing kreeg ik ineens een boost en haalde ik er in de laatste bocht twee in en lag ik 2e! Dit was al een overwinning, want dat betekende een finaleplek!!

De grootste spanning was weg, en de start ging lekker, totdat er voor mij een rijder viel en ik hem moest zien te ontwijken. Ik voelde dat zijn achterwiel mijn helm iets raakte, maar was allert en bleef gelukkig
op de fiets. Net voor de tweede bocht viel Sonny Verhoeven ook nog uit doordat zijn ketting eraf liep. En dat betekende een 6e plaats voor mij!

Ik heb een mooie beker gewonnen en ben dus nu de 6e beste van Nederland in de leeftijdsklasse van 11 jaar.

Hieronder mijn finale – (gefilmd door BMX-Videos.com)

Sponsored by – BMX-Photos.com