0163Ver hoefden we vandaag niet te rijden, in het zonovergoten Doetinchem werd de 4e AK van het zuiden van Noord-Oost Nederland verreden. Aan de baan zou het niet liggen vandaag, die zag er prima uit. Ook de training ging naar mijn idee wel aardig. Maar toen de wedstrijden eenmaal begonnen waren en ik de eerste manches van de open en de eigen klasse had gefietst (2-2) kreeg ik ineens zware papbenen. (Dat had waarschijnlijk te maken met de dag ervoor, toen ik met opa en de modeltruck naar Hengelo was geweest. De hele dag gelopen en ik was ’s avonds ook wel moe toen ik thuiskwam..) Ik baalde ervan dat ik niet lekker in de wedstrijd zat en heb flink wat van het nieuwe drankje (MXBoost) gedronken dat ons werd aangeboden door een nieuwe sponsor.
Waarschijnlijk hielp dat want ik kwam beide volgende manches als 1e over de lijn! Nu met buikpijn, maar dat was ook zo weer over. De laatste twee manches werd er nog eens 2-2 genoteerd.

Halve finale open klasse startte ik niet zo goed maar was ik nog voor de eerste bult weer bij. In een elleboogduel met Denzel verloor hij het en ging ten gronde, waardoor ik even uit m’n clicks moest om overeind te blijven. Ik voelde nog dat mijn tenen zijn spaken iets raakten…
Toen lag ik op de 5e plek en was de finale voor Joost Mokkink die als 4e voor mij reed.

Finale eigen klasse ging weer om de punten, mijn start was optimaal! Ging als eerste de bocht in, maar helaas in de 2e bocht er ook weer als eerste uit door een slimme manouvre van Joost van Drumpt. Hoog in de bocht moest ik weer even uitclicken om niet te crashen en dat kostte me vijf plaatsen…Als 6e sloot ik toch maar weer aan en met doortrappen won ik mooi nog twee plaatsjes.
Uiteindelijk als 4e over de streep. Gelukkig sta ik nog bovenaan in het klassement, maar het scheelt erg weing met de nrs. 2 en 3. Volgende week is er de TC in Baarn.

Sponsored by – BMX-Photos.com