0331De vlag kan uit, want ik ben vandaag in Wijchen kampioen geworden in de afdeling Noord-Oost (zuid) van de KNWU. Spannend was het wel omdat Kevin en Wesley met maar weinig punten onder me stonden. Een klein foutje kon al fataal zijn, maar het is allemaal goed gegaan. In de Open Klasse reed ik 1-1-1 en in de halve finale werd ik 2. In de finale moest ik Niels en Joost van Drumpt voor laten gaan, maar heb ik met een 3e plek toch nog een beker in ontvangst mogen nemen.

De Eigen Klasse ging ook goed, met 1-1-1 direct naar de finale. Op startplek 2 en goed geconcentreerd stond ik klaar voor het hek. Het licht ging op groen en mijn verstand op nul, ik moest alleen maar gas geven. Alsof er een zwaailicht op m’n helm zat en ik loeiende sirenes bij me had zo ging ik over het Wijchense zand, op naar de finish om als 1e over de streep te komen, met dank aan Joost, die zo sportief was om zich niet met het kampioenschap te bemoeien.

Volgende week zondag zijn we in Haaksbergen en dan gaat het er weer om. Maar dit keer is Joost de kanshebber voor het kampioenschap, hij staat namelijk een punt voor op mij. Joost, succes. Wie dit wil meemaken kan komen kijken aan de Geurkerdijk in Haaksbergen vanaf 10.30 uur!

Sponsored by – BMX-Photos.com