0054Een dramatische laatste TC heb ik vandaag gereden. Het weer zat niet mee, regen en harde wind waren al voorspeld. Ons tentje was niet te houden en die hebben we dan ook maar snel weer ingepakt. En daar sta je dan…

De wedstrijd begon mooi op tijd, en de manches heb ik ook goed gefietst. Met 1-1-3 kon ik aansluiten voor de halve finale. Ik mocht als eerste kiezen en koos mijn favoriete startplek 1. De start was goed, ik kwam als tweede de eerste bocht uit achter Sam Ligtlee. Op het tweede stuk nog flink gepedaleerd, maar toen ik op snelheid de tweede bocht in draaide kwam Sonny van boven naar beneden toe waardoor ik naar binnen werd geduwd en ik uit m’n clicks moest. Eigenlijk had ik iets af moeten remmen, maar ik wilde zo graag…kansen verkeken, geen finale.

Dit was de laatste TC van 2008. Ik stond op de 10e plaats in het klassement met maar enkele punten achterstand op de nummers 8 en 9. Met een finaleplek had ik kans gemaakt op een betere positie en een beker, want die waren voor de eerste acht rijders. Toch heb ik het niet slecht gedaan voor een eerste seizoen in de Topcompetitie. Deze dag ben ik alweer vergeten, heb nu ook even geen wedstrijden meer en kan me rustig gaan voorbereiden op volgend jaar, dan ga ik er weer helemaal voor en probeer ik hoger in het klassement te eindigen.

Vanaf maart/april zal ik steeds weer een verslagje maken over hoe het gaat. Dus tot volgend jaar!

Sponsored by – BMX-Photos.com