20090125 Kortrijk JesseAfgelopen weekend heb ik mijn eerste wedstrijd weer gefietst, dat was meteen twee dagen in Belgie. Het was ook mijn eerste indoor, had ik nog niet eerder gedaan.

We zijn zaterdag vroeg vertrokken, om 5.45 uur zaten we al in de auto. Toen we daar waren om 8.45 uur, was de hal nog niet open, pas om 9.00 uur mochten we naar binnen. Het inschrijven duurde zo lang dat ik maar een rondje heb kunnen trainen.

De wedstrijd ging goed, met een 3-2-1 kon ik direct naar de halve finale. Ik was wel wat nerveus, en dat was bij de start te merken want ik was te vroeg met trappen waardoor ik te laat weg was. Ik sloot achteraan en trapte flink door. Een Engelsman die voor me gevallen was zag ik te laat omdat hij achter de bult lag en ik ging daar ook nog eens vol overheen.

20090125 Kortrijk Jesse5 20090125 Kortrijk Jesse2De bulten waren erg hoog, vooral als je met je fiets er tegenop moet klimmen… Snel weer opgestapt en door gepeddeld, maar een finaleplek zat er niet meer in.

Zondagmorgen weer vroeg op de baan, vanaf 8.00 uur kon je trainen. Lekker een paar rondjes gefietst en om 12.15 uur begon de wedstrijd. Er waren nu ook veel Fransen naar Kortrijk gekomen, en zelfs uit Denemarken. Ik kende er niet veel, daarom het was leuk dat Nick, Sonny, Wesley en Sam er ook waren. We moesten ook tegen elkaar fietsen en in de manches waren wij allemaal erg goed.

2009 01-040 lijst20090125 Kortrijk Jesse4Met een 1-1-4 (startfoutje) kon ik aansluiten voor een kwartfinale waar ik met een 3e plek aan de halve finale kon deelnemen. Spanning wederom, maar dit keer een superstart! Eerst nog bij de eerste vier gefietst, totdat ik door Wesley in de laatste bocht werd ingehaald en hij er met de finaleplek vandoor ging. Jammer maar helaas.

Wel twee leuke dagen gehad en weer wat wijzer geworden. Zaterdag de 31e gaan we naar Barneveld, ook weer een indoor.

Dit keer geen Belgen en Fransen, maar tegen de vrienden uit Nederland. Lijkt me leuk, ik heb er zin in.

Sponsored by – BMX-Photos.com