2009 EK Round 9-10 Dessel JDit was voor mij de tweede keer dat ik mee heb gedaan aan een Europese wedstrijd, de eerste was ronde 1 en 2 in Zwolle. Omdat ik nog niet alle Europese wedstrijden fiets, kiezen we die in de buurt zijn uit en doen daar aan mee. Vandaar dat ik nu ronde 9 en 10 heb gereden in Belgie. Ook eindronde 15 en 16 in juli in Denemarken wil ik gaan fietsen.

Zaterdag ging het best goed, ik had goede starts en werd 2-1-1 in de manches. Met 2 in de kwart kon ik een mooi plaatsje kiezen aan het hek voor de halve finale. Ik was goed weg maar in de eerste bocht stuurde een Belgische jongen rechts van mij ineens naar binnen waardoor hij met zijn trapper in mijn spaken kwam en ik tegen de vlakte ging…dat was de zaterdag.

Zondag ronde 10, ook goede manches gereden 2-4-2 maar voelde ik de vermoeidheid al een beetje opkomen. In de kwartfinale lag ik 5e maar doordat de nummers 1 en 2 ten val kwamen, ik kon daar omheen fietsen en werd hierdoor 3e en was toch door…mazzeltje.

EK Dessel Jesse CrashIn de halve finale kon ik kiezen uit startplek 1 of 7, ik koos voor plek 1 met het risico van klem gereden te worden erbij. De start was weer goed, met z’n vieren naderden we de eerste bocht. Na de val van zaterdag was ik daar toch iets voorzichtiger, gokte het er niet op en remde iets af. Ik kwam 5e te liggen en ben dat ook geworden.

Helaas weer geen finale. Wel weer veel meegemaakt en een leuk weekend gehad. Zaterdag zijn we naar Hengelo voor de NFF en zondag heb ik een thuiswedstrijd, de 3e TC in Haaksbergen.

Sponsored by – BMX-Photos.com