In een grote hal in Fredericia werden de eindrondes van de Europese kampioenschappen gehouden en kwamen rijders uit allerlei landen bij elkaar om te strijden voor de titel Europees Kampioen 2009.

Om de trainingen te spreiden hadden ze de landen verdeeld over twee dagen en mocht Nederland samen met Engeland op donderdag en vrijdag anderhalf uur trainen op de baan. We waren daarom op woensdag thuis al vertrokken naar Denemarken zodat we ons in alle rust konden voorbereiden. De baan was behoorlijk hobbelig en de bochten waren glad. Zaterdag was voor ons de wedstrijd die begon om 9.30 uur. Ik was in de manches bij geen enkele Nederlander ingedeeld en had geen idee hoe mijn tegenstanders zouden fietsen. Toch kwam ik de manches redelijk door, steeds bij de eerste 4 en dus door naar de kwartfinale.

Met een plek aan de buitenkant en een beetje geluk kwam ik hier als 3e door en had ik de halve finale in m’n broekzak. Het werd steeds spannender en ik kon me door alle indrukken niet goed meer concentreren waardoor ik met de start pas als laatste weg was en de baan verder als een oude krant heb gefietst. Ik werd niet laatste, want er gebeurde veel in deze race, maar ook niet bij de eerste 4 en was daarom de eindronde voor mij afgelopen.

Uiteindelijk stond ik nog als 12e genoteerd in de uitslagen. Toch had ik het niet willen missen, ik heb veel opgestoken van deze dagen. ’s Middags gingen we kijken hoe Jelle en de rest van de Nedelanders het er van af brachten. Ook op de camping was het lachen met de Spanningaatjes, Femke Dijk, de Hissinkjes en meiden van Wigman-Lathouwers. Lekker gezwommen met z’n allen en het op de laatste dag zelfs nog het zwembad uitgestuurd…Oeps!! Verder ging het allemaal goed en waren we maandag rond 18.00 uur weer thuis.

Filmpje EK BMX halve finale Boys 12

Kwart finale Boys 12

Sponsored by – BMX-Photos.com