2009 Fries-kampioenschap JeWe hadden vandaag mooi droog weer om de ronde van Friesland te fietsen. Na het eerste rondje over de baan was ik niet enthousiast en het starthek was bagger. Na de nodige trainingsrondjes ging het beter.

De manches gingen gelukkig wel goed, ik reed steeds op kop. Er was een kwartfinale nodig om de jongens van 12 te filteren. Hier zat Niels Bensink voor me en werd ik 2e. De halve finale ging ook goed, 3e.

Helaas had de computer voor mij plaats 7 aan het starthek in de finale geloot en da’s niet zo gunstig. Met de start kwam ik iets tegen het hek aan maar wist toch snel naar voren te sprinten maar moest de buitenkant houden. Niels ging al snel voorop en ik probeerde bij hem te blijven. Helaas wist Dick Jansen mij nog voorbij te gaan en werd 2e.

Ik werd 3e. Volgende week naar Schoonebeek en zondag naar Doetinchem voor de AK.

2009 Fries-kampioenschap j22009 Fries-kampioenschap J3

Filmpje finale Boys 12jaar Fries Kampioenschap – Noord-Bergum

Sponsored by – BMX-Photos.com