2010-Top-Comp-1-Extra-14De eerste race in de Topcompetie was voor mij een thuiswedstrijd in Haaksbergen. Dat voelt toch anders als andere wedstrijden. Er komen dan mensen kijken die je goed kent en daardoor wil je eigenlijk nog meer de beste zijn. In de manches, de kwart en de halve finale was ik dat ook want ik werd steeds 1e.

In de finale mocht ik daarom als eerste een startplek kiezen en ik koos voor plek 2. Op zich was dit een goede keuze, ik was snel weg met de start en kan dan meestal de kopstart vasthouden. In dit geval was Nick naast mij op plek 1 ook erg goed weg waardoor hij niet aan de kant ging en wij met z’n beiden om die eerste plaats aan het stoeien waren. Tijdens dit gevecht was Harrie zo slim om buiten langs om te gaan en ons beiden voorbij te fietsen. Nick liet dit niet gebeuren en kon de 1e plek vasthouden, maar ik kon niet anders dan als 3e aan te sluiten en de ronde zo uit te rijden. Harrie werd 2 en Sam 4.

Toch een mooie opening van het nieuwe seizoen, dit geeft me wel een goed gevoel voor de volgende TC. Die is op 25 april in Heiloo, maar volgende week eerst nog een Afdelingswedstrijd in Apeldoorn. Morgen avond heb ik de eerste talententraining van Frank Heijne, dan gaan we bekijken wat ik vandaag goed of niet goed deed en de volgende keer nog kan verbeteren. Ben erg benieuwd wat hij er van vond en heb er veel zin in.

Finale video Top Competitie 1 Haaksbergen Boys 13 jaar

Halve Finale video Top Competitie 1 Haaksbergen Boys 13 jaar


Sponsored by – BMX-Photos.com