2010 TC3 Volkel-JesseEen goede voorbereiding is het halve werk, dat bleek vandaag maar weer. Gisteren waren we al naar Volkel geweest om de baan te verkennen zodat ik vanmorgen alleen maar warm hoefde te fietsen. De manche indeling was goed, ik zat al wel meteen bij Harrie in en dat is niet de minste rijder.

Aan de start van de eerste manche viel er een rijder om, toch viel het starthek en we vertrokken dus zonder die rijder. Mijn start was redelijk en ik werd 2e achter Harrie. Omdat er op het moment van starten sprake was van hindering voor andere rijders, werd er met de rode vlag gezwaaid en moesten we de wedstrijd na de laatste manche overrijden. Niet ongunstig voor mij want in deze manche werd ik na een vlotte start 1e. De 2e manche verliep ook niet vlekkeloos, net voordat ik naar boven wilde lopen, viel plots m’n pedaal op de grond! Ik meldde het meteen aan de official en weer werd de race uitgesteld tot na de laatste manche.

Wederom een goede start en een 1e plaats. De 3e manche ging wel zoals gepland, maar werd ik 2e. Toen de kwartfinale. Voor het eerst was ik zenuwachtig vandaag, weet niet waarom. De rit ging goed en ik werd 2e. In de halve finale koos voor plek 4. Nu was ik niet zenuwachtig maar zat ik meteen tegen het hek, maar ik kon me tijdig herstellen en doorfietsen en ik werd 2e achter Harrie. In de finale waren de kriebels weer weg en baande ik me een weg naar de eerste bocht. Daar ging ik mooi onderdoor en lag 2e. Ik zag toen pas dat niet Harrie maar Joost voor me reed en had geen tijd meer van denken en ging vol gas naar de finish toe. Op het laatste stuk was het nog retespannend maar won ik toch met een een paar centimeter van Joost!

Volgend weekend gaan we naar Weiterstadt in Duitsland waar we zaterdag en zondag een Europese ronde gaan rijden. Eens zien hoever ik daar kan komen.

Finale TC Volkel Boys 13 jaar


Sponsored by - BMX-Photos.com