2010 EK-Weiterstadt-JesseOmdat Weiterstadt niet zo heel erg ver van huis is (ruim 3 uur rijden) heb ik meegedaan aan de EK rondes. Veel kans maak ik dit jaar niet tijdens dit soort rondes omdat ik bij boys 13/14 zit ingedeeld. Met een beetje pech rijd ik dan tegen knapen van bijna 15 jaar en dat verschil zie je echt heel goed. Maar wie niet waagt die niet wint, dus gewoon gaan met die banaan!

Ik word er nooit dommer van en leer van de “groten” onder de rijders. Na de vrijdagmiddag training had ik er nog wel een goed gevoel over, er waren veel Nederlandse rijders en met Nick was het best wel lachen in het drukke pac fermé. Zaterdagochtend waren we al vroeg bij de baan zodat ik nog even kon trainen. Na de training begonnen ze meteen met de manches, ik kende de meeste jongens waar ik tegen moest niet en zou het wel zien. De manches kwam ik goed door met 3-3-4 en kon naar de 1/8 finale. Hier was het bikkelen, ik werd 5e en dat was niet genoeg om verder te gaan.

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt had ik op zondag weer een kans. Ik was nu iets zekerder van mijn zaak en nam me voor om minimaal de kwartfinale te gaan halen. Helaas was de manche indeling nog zwaarder als de dag ervoor en moest ik alles geven om bij de eerste vier te komen. Dat lukte gelukkig net, met 4-4-3 had ik eerst een 1/8 finale. Hier stond ik met wat geluk op startplek 2 aan het hek, maar wel naast de grotere jongens dus extra geconcentreerd…Ik was verdraaid goed weg bij de start maar kwam na de eerste bult in een sandwich en het ontbrak mij op dat moment aan kracht om door te drukken omdat er al twee ellebogen voor me zaten.

Het is allemaal secondenwerk maar ik trok op dat moment in een flits aan m’n rem en sloot achter ze aan. Door het remmen en weer aanzetten verloor ik veel energie en gingen andere rijders mij voorbij. Ik probeerde het nog wel maar het lukte echt niet meer. Uiteindelijk werd ik 6e en was het einde wedstrijd voor mij.

Ik vind het wel erg jammer dat ik niet door was. Volgend jaar ben ik weer de sterkere en heb ik meer kans. Volgende week is het NK in Kampen waar ik gewoon tegen mijn leeftijdsgenoten moet rijden. Houd mijn site in de gaten voor de updates!

1/8 Finale EK ronde 5 Weiterstadt - Boys 13-14 jaar


1/8 Finale EK ronde 6 Weiterstadt - Boys 13-14 jaar


Sponsored by – BMX-Photos.com