2010 Promotiewedstrijd Kampen JesseDe hele week voelde ik al een kronkel in de buik, waarschijnlijk door het komende NK op zondag. Ik had twee dagen goed rust genomen maar ’s morgens op weg in de auto begonnen m’n benen al te tintelen, ik wilde graag weer fietsen!

Gelukkig was er de dag ervoor nog een combiwedstrijd van de KNWU en de NFF. Hier kon ik de lastige stukken nog even goed oefenen voor de echte dag, zeg maar. Ik wilde het eigenlijk ook rustig aan doen vandaag, maar dat is altijd lastig als je aan het starthek staat te popelen..

In de eigen klasse (boys 13 jaar) had ik de 1e manche al meteen een probleem met mijn clickpedaal, ik werd 4e. Nadat pa het pedaal had vervangen ging het beter en werd ik in de 2e manche 1e. Toch fietste dit pedaal niet prettig waardoor er maar een nieuwe set trappers zijn aangeschaft. Hiermee werd ik ook weer 1e in de derde manche. De halve finale ging ook goed waardoor ik de finale kon fietsen en daarin 3e werd.

De open klasse (boys 12/13) was goed te doen, met 1-1-1 naar de halve finale en daarin ook door naar de finale. Kwam hier na een bloedstart als eerste door de bocht en hield dit vast tot aan de finish. Het was een mooie trainingsdag voor mij, ik kan me nu gaan concentreren op het NK morgen.

 

Finale Promotiewedstrijd eigen klasse – Boys 13 jaar


Finale Promotiewedstrijd open klasse – Boys 12-13 jaar


Sponsored by – BMX-Photos.com