2010-NK-Kampen-JesseWe zijn vannacht in Kampen gebleven, in een hotel aan de haven. We hadden mooi uitzicht op de boten. Ik heb goed geslapen en een stevig ontbijt gehad, de dag van het NK kan beginnen. Na de training begonnen de manches van het eerste blok, ik had race 39. Mijn starts waren erg snel en ik kon de snelheid goed vasthouden tot op het tweede stuk. Daar moet ik eigenlijk twee bulten springen maar dat lukt nog niet goed. Gisteren wel geprobeerd maar ik raak de toppen en ik ben bang dat ik m’n polsen breek als ik doorzet. Maar niet doen dus.

De manches kwam ik soepel door met 1-1-1. Ook in de halve finale was er nog geen vuiltje aan de lucht, ik was met voorsprong 1e. In de finale mocht ik als 2e kiezen na Harrie. Die koos voor startplek 1 en ik dus voor 2 ernaast. Nick kwam naast mij op 3 staan. Mijn start was wederom erg goed en even lag ik voor Nick die ook goed wegkwam. We gingen gezamelijk de eerste bocht in waar Nick met iets meer snelheid buitenom kwam. Harrie bleef nog even achter maar kwam mij op het desbetreffende tweede stuk springend voorbij. Dit kostte mij de 2e plek en ik zakte dus terug naar 3. Dit kon ik wel vasthouden en werd netjes 3e.

Top 3 is ook goed, dit had ik me ook voorgenomen maar het proeft naar meer. Morgenavond hebben we weer evaluatie van de talentgroep van Frank Heijne in Kampen. Dan gaan we de strategie weer verder bepalen en hoop ik binnenkort wat meer springtraining te krijgen om dit stukje techniek wat verder uit te bouwen.

 

Finale NK 2010 – Boys 13 jaar


Halve Finale NK 2010 – Boys 13 jaar


Sponsored by - BMX-Photos.com