2010 EK Round-7-8-JesseWeer een tweedaagse wedstrijd gereden van ‘t weekend, zaterdag had ik al meteen een beetje pech. Omdat we niet zoveel tijd hebben om warm te fietsen schoot het me bij de start van de eerste manche al meteen in de rug. Waarschijnlijk een spiertje verrekt, ik had last als ik inademde. Toch alles zo goed mogelijk uitgefietst maar na een 5-4-5 manche uitslag kon ik al gaan omkleden en gaan kijken hoe de rest het er van af zou brengen.

’s Avonds nog wel lekker even gezwommen met de andere jongens en een hete douche genomen, slapen ging op zich goed. ’s Morgens voelde ik me als een plank, maar ben er wel om gaan fietsen. Na het infietsen is m’n rug met wat sportgel gemasseerd, dit verlichtte de pijn al wat. Maar nu had weer andere pech want bij de start wilde ik te snel we waardoor ik tegen het hek reed en voorover kiepte. Gelukkig had verder niets, alleen wat schaafwondjes op elleboog en knie. Doordat ik de andere twee manches wel goed had gereden was ik door naar de 1/8 finale.

2010 EK Round-7-8-Jesse-failHier was ik weer de enige 13 jarige tussen de 14 jarigen. Ik besloot aan de buitenant op plek 8 te gaan staan en hoopte op een snelle (veilige) start en zo bij de eerste vier te komen. Dit was op zich goed en ging volgens plan, ik ging als 4e de eerste bocht in. Net voor de tweede bocht werd ik ingehaald en werd ik 5e. Dit was niet genoeg om door te gaan dus kon de korte broek weer aan.

Het was een leerzaam weekend, weer een boel bijgeleerd. Ook met Spannie en Jeff op de camping was het erg gezellig, dat doen we vaker wat mij betreft. Volgend weekend even een AK, dan die week hebben weer een clubwedstrijd en dat wordt vast ook weer een leuke dag, vooral als Spannie en Jeff erbij zijn!

Sponsored by – BMX-Photos.com