2010-AK-06-Noorbergum-JesseLekker weertje vandaag, maar haast iets te warm om te fietsen. Je wordt er ook zo melig van, vooral als je tegen die gasten zoals Spanninga moet rijden. Ook de baan was niet geweldig, het starthek viel niet zo lekker en de lampen gingen niet gelijk met het geluid.

Maar goed, daar hebben we allemaal last van dus maar gewoon fietsen. In de laatste manche van de eigen klasse zouden we een no-peddle race (rondje zonder trappen) doen met z’n allen. Waar gaat het ook om, ik rijd een leeftijd hoger en zie de AK’s als trainingswedstrijden. Moet kunnen, toch? Track-chef Stef Kerkhof vond van niet, mochten we niet meer doen. Finale was minder goed, ik werd op het eerste stuk al klemgereden en kon niet meer bijkomen. Uiteindelijk werd ik 5e.

De open klasse reed ik wel lekker vlot door, met 2-2-1 kon ik meteen een finale fietsen. Door mijn oplettende start reed ik al snel voorop en wist de finish ook als 1e te passeren en daarmee een beker gewonnen. Volgende week zondag nog de 3e clubwedstrijd, daarna vertrekken we ’s avonds al naar Noorwegen voor de Europese eindronde. Donderdag de trainingsdag en zaterdag mijn wedstrijd. Wish me luck!

Sponsored by – BMX-Photos.com