2010-Sandnes-N-EK-Jesse-FinaleNa Denemarken in 2009 was het nu Noorwegen waar het EK BMX werd gehouden. Om in Noorwegen te komen moesten we met de boot oversteken. Het was een erg groot schip waar ook onze auto in kon. Eenmaal onderweg bleek dat dit schip toch best wel hard kon varen! Er werden heel wat zakjes volgekotst :). Ik had er geen last van..

Aangekomen in Noorwegen hebben we de volgende dag een beetje getraind op de vaste baan in Sandnes. Het EK werd namelijk gehouden op een baan die speciaal voor het EK werd aangelegd midden in het centrum van Sandnes. Wij (Nederland) mochten alleen donderdag ochtend trainen. Het bleek al snel dat de baan voor ons goed was, maar wel een aantal grote bulten op het tweede stuk had die je niet zomaar even springt. Ik heb er wel op getraind en ging ook redelijk, maar niet super.

De wedstrijd dag voor mij was zaterdag. Hier moest het gebeuren, hier zijn we voor gekomen. De manches verliepen goed (1-1-4) en ik kon via de kwart (3e) door naar de halve finale. Na een slechte start moest ik vanaf plek 8 er alles aan doen om me nog te plaatsen voor de finale. Dit lukte, ik werd 4e.

Jesse-Beskers-BMX (3)De finale was er 1 met alle ingrediënten. Weer was de start wat minder, op het einde van het eerste stuk kon ik net om wat gecrashte rijders heen sturen en kwam ik 3e te liggen. Het gevecht om plaats 3 werd nog spannend omdat ik in bocht 2 werd aangetikt en viel samen met de nummer 4. De nummer 5 ging mij hierdoor voorbij en werd 3e. Ik werd uiteindelijk 4e!

Ik ben tevreden met het resultaat. Volgend jaar is het EK in Haaksbergen, hoeven we in iedergeval niet met de boot..

 

Finale EK 2010 Sandnes – Norway Boys 13

Halve Finale EK 2010 Sandnes – Norway Boys 13


Kwart Finale EK 2010 Sandnes – Norway Boys 13


Sponsored by – BMX-Photos.com