2010-NFF-Veluws-kampioenschap-Nijkerk-Jesse7.15 uur vertrokken we naar Nijkerk voor het Provinciaal Veluws Kampioenschap van de NFF. Bij aankomst scheen de zon al en het zou de hele dag mooi blijven. Af en toe was het zelfs warm!

We begonnen rond 11.00 uur en reed de manches goed. In de eerste manche ging het al bijna fout toen ik bij het achterwielen bijna met mijn voorwiel op Marin’s achterwiel belandde, ik schrok me kapot man..! Herstelde wel meteen en werd nog 4e. De twee andere manches gingen op zich goed hoewel ik wel steeds tegen het starthek zat.

Kwartfinale was ook een bijzonder moment, Wesley en Desmond vielen voor me maar ik kon er langs sturen. Hierdoor kwam ik wel even buiten de baan maar wist het parcour weer te vinden en kon doorgaan. Na een een paar versnellinkjes zat ik al snel bij de eerste vier en was daarmee door naar de halve finale. Daar geen gekke dingen gebeurd en werd 3e.

In de finale had ik een erg goede start en had in de bocht misschien door moeten trekken om de eerste positie vast te houden. Daarentegen hield ik iets in omdat we het behoorlijk krap werd in de bocht waardoor er twee met volle kracht voorbij gingen. Die kon ik wel volgen en daardoor werd ik 3e. Mooie podiumplek voor vandaag. Volgende week zondag is de laatste AK in Apeldoorn, en tevens de huldiging van het kampioenschap. Als alles goed gaat ben ik dan weer een grote beker rijker, en mag ik het afdelings kampioenschap van de 14 jarigen op mijn naam laten schrijven.

 

Finale NFF Veluws Kampioenschap


Sponsored by – BMX-Photos.com