2010-AK08-Apeldoorn-Jesse-02In Apeldoorn heb ik nog niet zo vaak gefietst, er was wel iets veranderd aan de baan had ik gehoord. Eerst maar begonnen met de trainingrondjes. Aansluitend de manches voor de eigen klasse die ik makkelijk doorkwam met 3x 1e. Ik stond behoorlijk save bovenaan in het klassement, er kon me vandaag weinig gebeuren.

In de halve finale werd ik ook 1e waardoor ik een goede positie in de finale kon kiezen. De start was redelijk en ik reed de baan zoals de andere ritten. Werd in de laatste bocht nog wel even verrast door Timo die onderdoor ging en als eerste finishte. Geen probleem, de kampioenstitel had ik al op zak en de bijbehorende beker kreeg ik tijdens de huldiging uitgereikt.

’s Middags in de Masterclass, waar ik nog wel wat van verwacht had, mocht ik in de halve finale als tweede een plek aan het starthek kiezen. Marin koos voor 4, ik voor 3 en Nick ging op 1 staan. Na de start werd ik al snel ingesloten (niet de snelste start dus) en moest ik in de remmen waardoor ik achteraan kwam te fietsen en een finaleplek uiteindelijk buiten bereik lag. Jammer, maar niet dramatisch. Dit was de laatste race van het afdelings kampioenschap. Volgend weekend weer een TC in Baarn, dan is het wel weer serious bussiness en even alles op alles zetten voor een goede race.

 

Finale AK 8 Apeldoorn – Eigen klasse


Sponsored by – BMX-Photos.com