2011-EK-3-4-Frankrijk-Jesse-Beskers

 

EK Ronde 4 – 1/8e finale boys 13/14

 

Zaterdag vetrokken we om 7.30 uur richting Frankrijk. Het was ongeveer 5 uur rijden, we waren dan op tijd om Jelle te zien rijden. Hij moest 2 dagen fietsen, ik maar 1 dag. Omdat er zo veel Fransen meedoen hebben ze de jeugd verdeeld over de 2 dagen en hoefde ik alleen de zondag maar te fietsen. Het was bloedheet op de tribune en we zaten behoorlijk onder het stof.

Jelle werd 7e en daarna gingen we naar ons hotel. We zaten met John en José van Gorkom in het hotel. Na een verfrissende douche gingen we samen wat eten. We bestelden een bord spaghetti, kun je morgen goed op fietsen zei John. We konden lekker buiten zitten en het eten was best lekker.

De volgende dag zijn we na het ontbijt om 7.30 uur naar de baan vertrokken. Ik kon toen pas mijn eerste rondjes trainen. Er waren vreselijk veel Franse deelnemers en we hadden maar een half uurtje om de baan te verkennen. Dat waren twee rondjes en dat is veel te weinig… Maar er was niet meer tijd want om 9.30 uur begon de wedstrijd en andere leeftijden moesten ook nog trainen. De manches gingen goed, ik plaatste me voor de 1/8 finale. Ik wist wel dat ik meer moest gaan springen, anders was zou ik er snel uitliggen. Dit had ik niet geoefend, dus op goed geluk sprong ik de bulten.. Moeders had me van te voren een nieuwe fiets beloofd als ik hem in tweeën sprong, dus die gok kon ik wel wagen! Maar de sprongen gingen goed, fiets bleef heel en ik lag zelfs op een 2e positie!

Dit kon ik volhouden tot aan de laatste bocht, toen kwam de verzuring ineens opzetten en moest ik de laatste meters er uit pérsen! In mijn ooghoek zag ik iemand van achter aankomen en net voor de finish zet hij zijn wiel als 4e over de streep, dat is echt shit… Ik was helemaal leeg, heb maar even goed rustig uitgefietst op het landweggetje. ’s Middag was Jelle weer aan zet, hij had het ook niet makkelijk maar wist de finale wel te halen en werd 4e. Om 18.00 uur zetten we weer koers richting huis, daar kwamen we om 23.00 uur.

Het waren mooie dagen, veel gezien en ik ga me richten op de volgende EK rondes in Tsjechië op 7 en 8 mei. Dan mag ik weer twee dagen fietsen, iets meer trainingstijd en hopelijk een beter resultaat.


Sponsored by – BMX-Photos.com