EK-Ronde-5-Tsjechië-Jesse-Beskers

Vrijdag morgen al vroeg vertrokken we naar Tjechie voor een weekendje fietscross op Europees niveau. We waren op tijd aangekomen in Praag om aan de training op vrijdag mee te kunnen doen. Dit was wel zinvol want gisteravond heeft mijn vader op verzoek van mij het achterwiel een stuk naar achteren gezet zodat het ‘ achterwielen’ wat beter gaat. De training was anderhalf uur en dus goed voor een rondje of zes. De baan was niet al te moeilijk en dus op tijd naar bed om uitgerust de wedstrijd dag te kunnen beginnen.

De Manches kon ik redelijk meekomen en noteerde 2-3-2. In de kwart moest ik even alles geven omdat ik na het eerste stuk wat achter raakte. Dit ging op het technische gedeelte goed en kon terug komen tot een 2e plek. In de halve finale ging het ook lekker en kon weer een 2e plaats neezetten.

In de finale mocht ik als derde kiezen en stond tussen Diego Verducci (I) en Oliver Kusk (DK) Deze ken ik nog uit de finale in Noorwegen vorig jaar. Deze gasten zijn best snel. De start was zeker niet de beste van de dag en ik probeerde in de eerste bocht wat goed te maken, ging liep niet zoals gedacht ik ik moest uitkilkken om te voorkomen dat ik het asfalt raakte. Tja dan zijn ze weg en word je laatste.. Toch wel tevreden want eindelijk weer een finale. Morgen nieuwe ronde (6) nieuwe kansen.

Finale Boys 13-14

Halve Finale Boys 13-14

Sponsored by – BMX-Photos.com