2011-AK-Dedemsvaart-Jesse-Beskers

Gisteren met een aantal Greenhoppers naar Papendal geweest, daar ligt de mooiste BMX baan ter wereld! Een mega grote tribune die bijna helemaal vol zat en alle grote BMX rijders van over de hele wereld waren naar Arnhem gekomen voor de 3e ronde van de wereldbeker. We zaten mooi hoog en konden het goed overzien. Er stond wel een harde wind, maar het was niet extreem koud. Jelle reed erg goed, hij werd zelfs 2e! Je krijgt vanzelf zin om te gaan fietsen als je daar naar gaat kijken, en ik kan het weten want ik mocht er al eens trainen! Ook van de NOS waren ze erbij, het werd uitgezonden op Ned. 1.

Vandaag in Dedemsvaart was de wind niet minder… de baan lag er ook leuk bij. Na wat trainingrondjes mocht ik aan de bak in de Open klasse waar ik werd ingedeeld bij de jongens van 13, 14 en 15 jaar. Dat was net zo heftig als de wind, met 3-4-4 kwam ik in de finale en daar werd ik 5e. De Eigen klasse mocht de naam niet eens dragen vandaag, 9 inschrijvingen waarvan er ook nog één geblesseerd raakte onderweg…kansloos noemen we dat. Volgende serie maar weer een leeftijd hoger gaan rijden voor de tegenstand.

Als afsluiting van de eerste serie kregen de eerste 8 in het klassement een beker(tje), die heb ik maar aan Carlijn gegeven omdat zij heeft harder gefietst dan ik vandaag. Vrijdag vertrekken we naar Winterthur in Zwitserland voor het echte werk. Twee rondes te rijden waarvan hopelijk ook de finales.

 

Finale Eigen klasse Boys 14

 

Finale Open klasse Boys 13-14-15

Sponsored by – BMX-Photos.com