De week voor de wedstrijd heb ik me rustig gehouden, alleen op dinsdagavond nog even op Papendal geweest voor de ontspanning. Op donderdag was de landentraining en Nederland mocht van 13.00-14.30 uur trainen. Ook vrijdagochtend konden we om 11.00 uur nog even trainen.

Zaterdag begon de wedstrijd om 9.45 uur. Mijn indeling was niet verkeerd, in de manches werd ik steeds 1e. Onze groep was groot dus er was een 1/8e finale. Hier werd ik 3e en kon door naar de kwart. Ik stond op plek 4 aan het starthek. Bij de start voelde ik dat iemand mijn achterwiel raakte en kwam daardoor iets in onbalans voor de tweede bult en kon hem daardoor niet springen. Dit kostte mij een plek maar ik dook meteen de eerste bocht binnendoor in zoals geleerd en kwam weer terug tot de 4e plek. Dit kon ik vasthouden tot aan de finish en betekende een halve finale.

 

In de halve had ik niets meer te kiezen en moest op plek 8 staan. Alles of niets dacht ik en ik probeerde meteen naar binnen te sturen maar dat lukte niet goed want ze waren allemaal snel weg. Dan in de eerste bocht nog maar wat proberen, dat lukte ook niet.. Ik lag op dat moment 6e en doordat twee rijders voor mij tegen elkaar aanreden en er een voor mij op de grond viel moest ik in de rem. Ik kon niet meer aansluiten en het EK was afgelopen voor mij.

 

Jammer, ik had graag de finale willen rijden en in ieder geval mijn nummer 14 willen houden maar ja… Nu nog het WK in Kopenhagen eind juli, misschien heb ik daar iets meer geluk en lukt het mij de finale te halen. ..zou wel heel gaaf zijn..!

 

Halve Finale Boys 14 EK Haaksbergen

 

Kwart Finale Boys 14 EK Haaksbergen

Sponsored by – BMX-Photos.com