Eigenlijk stond er deze week een survivalkamp naar de Ardennen op het schoolprogramma, maar bij nader inzien was dat iets te veel van het goede en na overleg met mijn teamleidster mocht ik dan thuis de opdrachten maken en hoefde ik niet mee op kamp. Ik kon dus mooi op tijd naar bed ’s avonds en was vrijdagmiddag klaar voor vertrek naar Valkenswaard. We zijn eerst naar de camping gegaan om wat spullen uit te laden en daarna naar de baan waar we van half 5 tot kwart voor 6 konden trainen.

De volgende morgen waren we op tijd bij de baan, mijn wedstrijd begon om half 12 en werd al aardig warm. Na de eerste rit voelde ik al meteen m’n benen, waarschijnlijk door het benauwde weer. Ik kwam de manches dan ook niet door en daar baalde ik van. Gelukkig had ik op zondag nog een kans. Na een goede warming up ging ik ondanks de regen positief de baan op en ik vandaag kwam ik de manches wel door, dat gaf me een goed gevoel. Veel 14 jarige jongens waren al uitgeschakeld omdat het de klasse 15/16 jaar was en we bleven maar met een paar 14 jarige jongens over tegen de tweedejaars jongens.

Op startplek 3 aan het starthek was het glad, dat had ik gemerkt in de vorige ronde en ik koos dus in de kwartfinale bewust voor de buitenkant (voor zover er ik iets te kiezen had ;-). Mijn start was erg goed maar ik mistte alleen wat kracht om door te trekken naar de eerste bocht. Ik werd hier uitgeschakeld maar dat vond ik ook redelijk gezien het deelnemersveld. Ik was erg tevreden en had geen last van mijn benen vandaag. Mooie ervaring weer en nu ga ik trainen volgens schema zodat er de komende wedstrijden weer wat te winnen valt!

Eerst volgende is een afdelingswedstrijd in Apeldoorn en de week erop weer een TC in Zoetermeer, meer het serieuze werk zeg maar.

Sponsored by – BMX-Photos.com