Na het drama met mijn benen vorige week, heb ik voor deze wedstrijd bewust voldoende rust genomen. Het ging ook een stuk beter moet ik zeggen. Op zaterdag heb ik de baan goed in me opgenomen en bepaalde stukken op snelheid getraind. Het starthek was bagger, maar daar moesten we allemaal mee zien te dealen. Na een heerlijke nachtrust en een lekker ontbijt in een goed hotel was ik ’s morgens weer fit en kon de wedstrijd beginnen. Het was veel regen gevallen maar de baan lag er redelijk bij, was alleen wel wat zwaar om te rijden.

De manches kwam ik goed door en won ze alle drie waardoor ik de halve finale moest rijden. Hier was mijn start redelijk goed, maar door wat gestuntel op de baan werd ik nog maar net 4e en was ik door naar de finale. Ik had daardoor niets te kiezen en kwam op plek 8 aan de buitenkant te staan in de finale. Mijn plan was om na de start recht door te trekken en de eerste bocht bovenlangs te nemen en dan met snelheid het tweede stuk op te rijden. Dat ging op zich goed, maar in die bewuste bocht kwam ik wat uit balans door een rijder die van binnen naar buiten reed en mij niet de mogelijkheid gaf om door te trappen. Als je snelheid er dan eenmaal uit is dan wil de rest van de baan ook niet meer, ik vond dat ik de finale bagger slecht had gereden en hield er een nare smaak aan over. Later ga ik er over nadenken en bedenk ik me al gauw dat er volgende week in Volkel gewoon weer een nieuwe kans ligt om beter te presteren dan vandaag.

TC Zoetermeer – Finale Boys 14

Sponsored by – BMX-Photos.com