Na een nachtrust in een hotel met een knetterhard bed werd ik gewekt door de wekker en mocht ik vandaag aan de bak voor de laatste ronde in de topcompetitie.

De training op zaterdagavond ging al beter als ’s middags, dus ik had er een goed gevoel over. De wedstrijd begon om 10.00 uur en ik had race 47, de laatse van blok 1. De manches kwam ik goed door en werd 2-1-1 en het ging dan ook steeds beter. Ik had een halve finale en daar was ik niet goed weg van het starthek en moest alle zeilen bij zetten om bij de eerste 4 te komen. Ik kwam van een 6e positie naar een 5e en in de 2e bocht kon ik door een mooie actie door schuiven naar de 4e plek. Daardoor kwam ik in de finale maar het was wel net op het nippertje…

Ik had startplek 7 in de finale, had een redelijk goede start maar kwam in de eerste bocht veel te hoog door en moest toen even schakelen. Op het laatste stuk kon ik het niet meer goed maken en werd 6e. In het klassement stond ik al 3e en dat is zo gebleven. Ik ben erg tevreden over het resultaat maar ga natuurlijk voor meer. Volgend seizoen heb ik een betere voorbereiding gehad dan afgelopen winter en dan wil ik meer laten zien dan dit jaar. Blijf me vooral volgen op m’n site!

Jesse#13

Sponsored by – BMX-Photos.com