De eerste TC van het nieuwe seizoen, het voelt heel anders dan vorig jaar. Heeft vooral te maken met de klasse waar ik nu in fiets. Eerstejaars nieuweling heet ik nu, dan hoor je al een beetje bij de grote jongens en zit je niet meer bij de categorie ‘boys’, Het zal een jaar zijn van vallen opstaan en veel leren van de ‘grote jongens’. We rijden tussen de 16 jarigen, dat gaat best hard. Het verschil is goed zichtbaar, vooral in de top.

Ik kreeg zaterdag met de talentengroep al een goede voorbereiding van Frank, onze trainer. Het was erg koud dus een goede warming up is van groot belang. Bij de nieuwelingen mag je ook een timetrial rijden als je dat wilt, dat is voor een goede startplek aan het hek tijdens de wedstrijd. Normaal gesproken rijd ik een tijdrit best goed, vandaag ging het heel anders. Na de start wilde ik een bult springen maar door de stevige wind bedacht ik me opeens en pakte hem op het achterwiel. Daardoor was ik mijn plan even kwijt en dat kostte een hoop tijd. Niet de beste dus.. Gelukkig geen consequenties voor de wedstrijddag, ik heb het ook uit mijn hoofd gezet. Na een warme douche in het hotel heb ik nog een broodje gezond naar binnen gewerkt en ben ik gaan slapen. De volgende ochtend hoefde ik er niet zo vroeg uit als Mike, en ben dus wat later naar de baan gegaan. Om 11.30 uur kregen we weer een warming up van Frank en waren we klaar voor de wedstrijd.

De manches kwam ik goed door, 3 x 3e. De 1/8 finale was een rare, nadat we hem gereden hadden en ik 3e was geworden moesten we hem nog een keer over rijden. Dat is niet grappig.. Later bleek dat er rijder verkeerd ingedeeld was waardoor rit 6 en 7 over moesten, waar ik gelukkig weer 3e werd. De kwartfinale was een zware, alleen maar 16 jarigen.. Start was best goed, maar dan kom ik in het geweld tussen die groten wel wat tekort. Ik werd 7e en was out of the race. Geen punt, ik was tevreden over hoe het is gegaan. Ik kon mooi achter de snelle jongens aan en sprong daarbij een bult verder dan ik voor die tijd deed, heeft dus wel met doortrappen te maken. Ook Quinn en Wesley waren uitgefietst na de kwartfinale, dat geeft aan dat het best wel zwaar was. Nick en Harrie waren wel heel erg sterk en haalden allebei de finale.

Sponsored by – BMX-Photos.com